preskoči na sadržaj
Vijesti

Sudjelovanje u projektu Rijeka psihologije 2017.

Rijeka psihologije provodi se u okviru Tjedna psihologije koji se svake godine obilježava na državnoj razini.

Cilj je ovog projekta prikazati kako psiholozi pridonose poboljšanju kvalitete života pojedinca i zajednice te popularizacija psihologije i njezino promicanje u društvu. Organiziraju se predavanja, radionice, debate, tribine i  izložbe te druge aktivnosti u različitim prostorima na području Rijeke.

Ove godine aktivnosti su bile organizirane od 20. do 26. veljače, a učenice koje pohađaju izbornu nastavu psihologije posjetile su i aktivno sudjelovale na nekima od njih.

Prva radionica koju smo posjetile održana je u ponedjeljak 20. veljače 2017. pod nazivom Psihoterapija plesom i pokretom. Voditeljica radionice Dubravka Veršić upoznala nas je sa svojim dugogodišnjim radom u Centru za autizam, gdje je uspjela spojiti svoje dvije ljubavi, ples i psihologiju u jednu cjelinu. Kroz izraz pokretima saznale smo kako je moguće približiti se osobama koje nemaju mogućnosti verbalne komunikacije. Kroz niz zanimljivih vježbi shvatile smo koliko je neverbalna komunikacija važna u svakodnevnom životu i u radu s djecom s posebnim potrebama!

U srijedu 22. veljače 2017. sudjelovale su u radionici Je li vrijeme iluzija? 

Kroz izlaganje i radionice voditeljice su pokazale kako je vrijeme subjektivan pojam, kako imamo dojam da nekada leti, a nekada jako polako prolazi! Istaknule su važnost dobre organizacije vremena koje nam stoji na raspolaganju! Razgovarale smo o osjećajima koje doživljavamo u situacijama kada kasnimo ili kada smo u stisci s vremenom. Sjetile smo se mnogih izraza povezanih s vremenom, poput onih: Vrijeme leti, vrijeme je novac, vrijeme liječi sve rane…

U petak 24. veljače sudjelovale smo u radionici pod nazivom Tijelo pamti. Tema radionice bila je kako razumjeti svoje tijelo, čuti što nam govori, kako se riješiti stresa i kako pronaći unutarnji mir. Kroz  izlaganje i nekoliko vježbi psihologinja Tanja Stanić vodila nas je kroz te zanimljive teme. Ovakav tip radionica preporučile bismo svakome tko želi saznati nešto više o sebi, reakcijama svojega tijela na stres i načinima kako ga uspješno ublažiti i prevladati.


                                           Vesna Stipčić-Sladović, nastavnica psihologije
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 11. 3. 2017.
preskoči na navigaciju