preskoči na sadržaj
Vijesti

Posjet Domu Ivane Brlić Mažuranić

„Dobro je činiti dobro“, stara je, svima poznata izreka. Ako dobro činimo slabima i ranjivima kao što su djeca bez odgovarajuće obiteljske skrbi, onda je važnost i plemenitost naših djela neizmjerno velika.

Od osnutka naše gimnazije, od početka devedesetih godina prošlog stoljeća, naši učenici u okviru izborne nastave psihologije provode humanitarnu akciju „Kuna za…“. Svojim dragovoljnim novčanim prilozima darujemo štićenike različitih ustanova i udruga.

Da bi naši učenici i mladi nastavnici znali koliko je duga tradicija nesebične brige i darivanja najranjivijih i najpotrebitijih, spomenimo neke od ustanova koje smo dugi niz godina posjećivali i donirali, neke i više godina zaredom; Udruga Homer (za slijepu i slabovidnu djecu), Udruga Srce (mentalno retardirane osobe), Dom Oštro, Kraljevica (djeca s tjelesnim invaliditetom), Dom Ivane Brlić Mažuranić (djeca bez odgovarajuće obiteljske skrbi).

Dom Ivane Brlić Mažuranić posjetili smo u svibnju ove godine, a učenice 3.3 razreda, koje izbornu nastavu psihologije imaju ove školske godine, organizirale su novi posjet 18. studenog 2016. Odaziv učenika i djelatnika škole našoj akciji bio je izuzetno dobar! U svibnju smo prikupili 650 kn, a sada u studenom 930 kn! Za te smo novce kupili higijenske potrepštine za dojenčad i malu djecu (pelene, kreme, vlažne maramice, šampone…). Umjesto bombona i čokolada kupili smo pet kilograma mandarina. Osoblje Doma, naročito glavna medicinska sestra gđa Milica, srdačno nas je primilo i zahvalilo na uručenim darovima. Nakon kratke posjete dojenačkom odjelu poigrale smo se s djecom predškolske dobi. S osjećajem da smo napravile nešto korisno i plemenito, ali pomalo tužne, napustile smo Dom.

Kada smo shvatile da je termin posjeta Domu bio baš 18. studeni, dan kada obilježavamo i sjećamo se stradanja grada heroja Vukovara, zaključile smo kako ovakvim dobrim i plemenitim djelima svoju domovinu činimo boljom!

                                                                           Vesna Stipčić-Sladović, prof.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 26. 11. 2016.
preskoči na navigaciju