preskoči na sadržaj
Vijesti

Kako pametno uložiti u svoju budućnost?

Dragi učenici,

često možemo čuti kako je kineski jezik jezik budućnosti, ali istina je da je on prisutan već neko vrijeme oko nas i da već uvelike kasnimo za smanjivanjem jezične, kulturne i ekonomske barijere prema sili koja svojim utjecajem izaziva do sada jedinu svjetsku velesilu, Sjedinjene Američke Države. Ekspanzija kineskih proizvoda, 1,3 milijarde stanovnika, dinamična valutna kretanja uzrokovana kretanjima kineskog yuana, pojačan broj kineskih turista – sve navedeno postalo je našom svakodnevicom koja nas bombardira s naslovnica i televizijskih ekrana.

Izabravši kineski jezik kao aktivnost kojom ćete se baviti iz tjedna u tjedan, pametno ulažate u svoju budućnost.


Nastava iz kineskog jezika održava se jednom tjedno po 90 minuta, i to na engleskom jeziku jer su profesori izvorni govornici kineskog jezika. Osim što ćete učiti jedan od najstarijih, ali i najtraženijih jezika današnjice, imat ćete priliku i sami posjetiti Kinu – svake godine u jednom od kineskih gradova održava se natjecanje u kineskom jeziku gdje se družite s vašim vršnjacima iz cijelog svijeta, ali u upoznajete nama još nepoznatu kinesku kulturu.

Možda ste na ovome satu jer ste svjesni da će vam učenje kineskog jezika pomoći u studiju i pri zaposlenju, možda imate kineske prijatelje s kojima želite popričati na njihovom materinjem jeziku, možda je ovo novogodišnja odluka koju ćete napokon održati, a možda ste ovdje samo da zadovoljite svoju znatiželju. Koji god razlog vašeg dolaska bio, ispravan je. Vi ste jedni od onih koji su odlučili učiti (i naučiti) kineski jezik.

Nastava kreće 23. siječnja 2017. godine u prostorima Vaše škole!

Zato prijavite se kod vaših školskih koordinatora i krenite u pustolovinu života J

 

Vaš Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu

 

p.s. potražite nas i na Facebooku; svaki dan objavljujemo zanimljive članke i priče iz KinePošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Petar Jelača   datum: 19. 1. 2017.
preskoči na navigaciju