2023-08-26 18:05:29

Projekt Genijalke iz romana (izvješće)

Trajanje projekta

Projekt Genijalke iz romana realizirao se tijekom nastavne godine 2022./2023.

Nastavni predmeti i nositelji projekta

Projekt se realizirao u okviru više nastavnih predmeta i izvannastavnih aktivnosti. Sudjelovali su nastavnici navedeni u kurikulumu: Goran Krapić (koordinator, nastava Hrvatskoga jezika), Ana Buchberger Đaković, Petar Jelača, Patricija Nikolaus (nastava Fizike), Renata Radan, Doris Žibert (nastava Geografije), Goran Boneta (nastava Informatike), Višnja Pešut, Tanja Vukas (nastava Informatike i Matematike), Fedora Vidas Dejhalla (nastava Matematike), Helga Dukarić Dangubić (nastava Glazbene umjetnosti), Ivan Vitas (nastava Povijesti), Biljana Valentin-Ban (izvannastavna aktivnost: Filmska skupina) i Leonila Marač (izvannastavna aktivnost: Kreativni tim). Uključeni su bili 1.1, 1.4, 4.3, 4.4 i 4.5 razred te ostali zainteresirani učenici.

Javna predstavljanja

Projekt je predstavljen na Danu škole, Noći knjige, Festivalu znanosti 2023. i Tjednu za darovitost 2023. Na stranici MOHOgenijalke može se pratiti tijek njegove izvedbe.

Zaključak

Učenici su se upoznali s brojnim književnicima te zainteresirali za njihove tekstove. Također, s pomoću njih otkrili su genijalke iz najrazličitijih područja (od umjetnosti do znanosti). Književne su tekstove tako povezali s različitim nastavnim predmetima i svojim životima.

Projekt smo povezali i s 30. rođendanom GAM-a te na stranici MOHOgenijalke predstavili bivše i sadašnja učenice i djelatnice – njihove karijere i čitateljske sklonosti.

Mrežne stranice povezane s projektom

https://mohogenijalke.blogspot.com/ (službena stranica projekta)

https://nocknjige.hr/program.php?program_id=8460 (sudjelovanje na Noći knjige)

https://www.youtube.com/watch?v=_nYV3W77fRo (sudjelovanje na Festivalu znanosti)

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/rijeka/gam-je-bio-i-ostao-rasadnik-uspjesnih-matematicara-i-prirodoslovaca-ravnatelj-otkriva-u-cemu-je-tajna/ (članak u Novome listu)

https://www.youtube.com/watch?v=2NpmxAc652g&t=4743s (sudjelovanje na Tjednu za darovitost)


Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka