preskoči na sadržaj
Vijesti

Uspjesi u društvenim predmetima

Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka osim u prirodoslovnom području značajne uspjehe ostvaruje i u društvenim predmetima. Učenici su ove godine sudjelovali na brojnim natjecanjima te postigli izvrsne rezultate.

Noa Keš (2.4), Andre Medvedić (2.4) i Sara Superina (3.1) članovi su pobjedničke ekipe na natjecanju Ponos domovine. Njihov je mentor Hrvoje Tomljanović. Sa samostalnim istraživačkim radom iz povijesti na državnoj razini sudjelovali su Luka Cupać i Jakov Šubat (4.2). Njihov je mentor Ivan Vitas.

Učenica Letizia Viškanić (3.2) sudjelovala je na Međunarodnom natjecanju mladih čitatelja na ruskom jeziku Živaja klassika.

Lucijan Mofardin (1.2) sudjelovao je na državnoj razini LiDraNa. Njegova je mentorica Biljana Valentin-Ban. Lovro Šimek (4.1) sa svojim je radom ušao u finale, među deset najboljih autora, literarnog natječaja Ja sam pisac. Njegov je mentor Goran Krapić.

Na državnoj razini Natjecanja iz francuskoga jezika sudjelovala je Nina Mucić (4.3). Njezina je mentorica Danica Stevović.

Na međunarodnom testiranju iz latinskoga jezika (ECCL testiranje) srebrne su medalje osvojili Mia Filipović (2.2), Nika Vundać (2.3), Lucija Pejković (2.1), Nika Sveško (2.3), Ivana Xie Miškulin (2.2) i Ema Badurina (2.4), a brončane Ivan Jurlina (2.5), Andre Medvedić (2.4), Gabriela Petrić (2.2), Luka Pirić (2.3), Marin Tomljanović (2.2), Hrvoje Šokota (2.5) i Alin Vorkapić (2.2). Njihova je mentorica Dijana Gašparović Rukavina.

Škola uspješno povezuje prirodoslovlje i društvene predmete. To dokazuje i treće mjesto na Državnom prvenstvu u CLIL robotici na njemačkom jeziku, pod mentorstvom Patricije Nikolaus i Đosi Cetina-Romih. U ekipi su, uz učenike OŠ Zamet, sudjelovali Marko Antonio Mance (1.2), David Vodopija (1.4), Boris Španić (1.5), Jan Celin (2.4), Ivor Glažar (3.2) i Luka Šupuković (3.2).

Na državnom Natjecanju iz logike sudjelovali su Petar Hrgović (3.2), Bojan Puvača (3.4) i Noa Jelić Matošević (4.5). Njihova je mentorica Vesna Rajnović. Gea Lukšić (4.2) sudjelovala je na državnom Natjecanju iz filozofije. Njezin je mentor David Karasman.

Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka ima tri opća i dva prirodoslovno-matematička razreda te je uspješna u najrazličitijim područjima.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 8. 6. 2019.
preskoči na navigaciju