preskoči na sadržaj
vijesti

Tehnički fakultet Rijeka - Ljetna škola programiranja u Pythonu Vijest ima dokument u privitku

U prilogu se nalazi letak za ljetnu python radionicu programiranja koja će se održavati u periodu od 26.6 do 30.6. Namjenjena je svim učenicima srednjih škola te je sudjelovanje besplatno.


Za sva eventualna pitanja oko održavanja radionice, svi zainteresirani su slobodni javiti se na mailove navedene na letku:
ihreljac@riteh.hr
lgrbcic@riteh.hr
 

  :: opširnije :: 


objavio: Petar Jelača  datum: 12. 6. 2017. 20:56

Besplatni programi u prirodi za mlade od 13 - 19 godina uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Vijest ima dokument u privitku

Udruga Hrvatska škola Outward Bound nudi mogućnost sudjelovanja za mlade od 13 - 19 godina na programima iskustvenog učenja kroz pustolovne aktivnosti u prirodi u 2 termina ovog ljeta:
 
16. - 23.6. i 23. - 30.6.2017. uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja kroz projekt "Na vrhu ima mjesta za sve - Outward Bound programi za djecu i mlade".
 
Svi troškovi sudjelovanja su pokriveni osim puta do Gospića i nazad i participacije od 200 kuna.
 
Detaljne informacije o svakom programu šaljem u prilogu maila a za sve info obratite nam se mail office@outwardbound.hr.
  :: opširnije :: 


objavio: Petar Jelača  datum: 12. 6. 2017. 14:36

Obavijest srednjim školama i učeničkim domovina o natječaju za izbor hrvatskih kandidata za UWC stipendije

primite molim ovu obavijest o natječaju za izbor hrvatskih kandidata za pohađanje (i) dvogodišnjih programa International Baccalaureate u sklopu međunarodnog sustava United World Colleges koji se sastoji od sedamnaest škola, u generaciji 2018.-2020., te (ii) kratkih ljetnih programa UWC-a u 2018. godini.

Natječaj podrazumijeva dodjelu nominacija visoko-rangiranim kandidatima za pohađanje navedenih programa UWC-a u raznim zemljama, odnosno parcijalne ili pune stipendije koje dodjeljuje organizator pojedinog programa ili UWC sustav.

Ovi programi snažno doprinose akademskom i društvenom razvoju učenika i učenica, i olakšavaju  im ulazak na vrhunska svjetska sveučilišta i institute. Od 1962. do danas UWC programe je pohađalo preko 150 polaznika iz svih dijelova Hrvatske. Pozivamo sve visoko motivirane učenike i učenice da se prijave na natječaj, uz posebnu napomenu da financijska sposobnost kandidata/obitelji ne utječe na  izbor kandidata.

Ljubazno Vas molim da potencijalnim učenicima i učenicama kandidatima, njihovima skrbnicima/ roditeljima, te Vašim kolegama proslijedite ovu informaciju o natječaju za polaznike UWC-a u generaciji 2018.-2020., te informacije učinite dostupnima na mrežnim stranicama i na oglasnoj ploči škole ili učeničkog doma.

Želimo postići da svaka državna/gradska četverogodišnja srednja škola u Hrvatskoj nominira jednog učenika ili učenicu na ponuđene programe, kako bi čim više polaznika moglo koristiti UWC sustav za svoj daljnji razvoj, proširivanje horizonta i povezivanje s vršnjacima iz svih dijelova svijeta.

>> Tekst natječaja dostupan je u privitku ove poruke, te na mrežnoj adresi: http://www.uwc.hr/index.php/kandidati/natjecaj-2018-2020

Na natječaj se mogu prijaviti svi učenici i učenice srednjih škola u Hrvatskoj s četverogodišnjim trajanjem, hrvatski državljani (i ekvivalentni statusi), koji će u šk. god. 2017./2018. završiti drugi ili treći razred. Ocjene nisu jedini niti najvažniji kriterij, a visoko se vrednuje motiviranost za suradnju, mirno rješavanje sukoba, poštovanje različitosti i drugih kultura, te volonterski rad u zajednici i za zajednicu.

Natječaj je otvoren do 5. studenoga 2017. Na mrežnim stranicama www.uwc.hr dostupne su dodatne informacije o UWC sustavu i tekst natječaja s detaljima uvjeta, rokova i postupka. Potencijalne kandidate molimo da prate mrežne stranice UWC Hrvatske radi dodatnih i detaljnijih informacija.

Izborni postupak podrazumijeva dva ili tri kruga, pri čemu se u prvom krugu izbor provodi temeljem dostavljene dokumentacije/eseja, a u drugom krugu na temelju razgovora s članovima Izbornog povjerenstva koji će se održati koncem godine. Treći krug, ako ga Izborno povjerenstvo odluči provesti, može uključivati dodatne i završne testove ili radionice/aktivnosti u svrhu konačnog izbora kandidata.

Više o United World Colleges sustavu i International Baccalaureate međunarodnoj maturi možete saznati na mrežnim stranicama sustava United World Colleges www.uwc.org i www.uwc.hr te International Baccalaureate Organization www.ibo.org.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Petar Jelača  datum: 22. 5. 2017. 16:21

OBAVIJEST O ISHODIMA NATJEČAJNiH POSTUPAKA Vijest ima dokument u privitku

Obavjesti se nalaze u privitku.

                                                                       

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Petar Jelača  datum: 3. 5. 2017. 11:49

Natječaj - Inovacija za bolji život Vijest ima dokument u privitku

Obavještavamo vas da su Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske i Koordinacija za provedbu prava intelektualnog vlasništva Republike Hrvatske u suradnji sa Svjetskom organizacijom za intelektualno vlasništvo raspisali Nagradni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola za najbolji literarni rad, video rad, skladbu, likovni rad ili strip na temu Inovacija za bolji život.

 

U prilogu dostavljamo informacije vezane za Nagradni natječaj i molimo vas da radove učenika vaše škole dostavite osobno ili poštom najkasnije do 30. studenoga 2017. na adresu:

 

Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske

Ulica grada Vukovara 78

10000 Zagreb

 

S poštovanjem,

 

Darko Tot, načelnik Sektora za potporu sustavu i programe Europske unije

 

  :: opširnije :: 


objavio: Petar Jelača  datum: 26. 4. 2017. 13:53

Ljetna škola znanosti 2017 Vijest ima dokument u privitku

U srpnju i početkom kolovoza ove godine održava se novo izdanje Ljetne škole znanosti (S3/S3++) za srednjoškolce

 

  :: opširnije :: 


objavio: Petar Jelača  datum: 8. 4. 2017. 16:49

Natječaj za nagradu "Luka Ritz"

LINK

  :: opširnije :: 


objavio: Petar Jelača  datum: 17. 2. 2017. 16:26

EUROPA U ŠKOLI 2017. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Petar Jelača  datum: 6. 2. 2017. 12:01

Informiranje učenika o predavanju: Školovanje u inozemstvu Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Petar Jelača  datum: 31. 1. 2017. 16:14

OBAVIJEST UČENICIMA KOJI SU U ŠKOLSKOJ GODINI 2015./2016. OSTVARIVALI PRAVO NA SUFINANCIRANI, ODNOSNO FINANCIRANI PRIJEVOZ Vijest ima dokument u privitku

GIMNAZIJA ANDRIJE MOHOROVIČIĆA RIJEKA

Frana Kurelca 1      

51000 RIJEKA

Klasa: 600-01/16-03/25

Urbroj: 2170-56-01-16-02

Rijeka, 31. svibnja 2016.

 

OBAVIJEST

UČENICIMA KOJI SU U ŠKOLSKOJ GODINI 2015./2016. OSTVARIVALI PRAVO NA SUFINANCIRANI, ODNOSNO FINANCIRANI PRIJEVOZ

 

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta od školske godine 2016./2017. pristupit će novome modelu sufinanciranja i financiranja prijevoza učenika srednjih škola, odnosno uvođenju dohodovnoga cenzusa koji bi sustav ostvarivanja prava učinio pravednijim. U svrhu izrade novoga modela sufinanciranja i financiranja prijevoza učenika srednjih škola, preko službene aplikacije, a na temelju Zaključka Vlade, usvojenom na sjednici 25. svibnja 2016. godine, prikupljat će se osobni identifikacijski brojevi (OIB) članova kućanstva redovitih učenika srednjih škola koji su u školskoj godini 2015./2016. ostvarivali pravo na prijevoz.

 

Prikupljeni podaci obrađivat će se samo za navedenu svrhu, a sukladno članku 6. stavak 2. i 3. Zakona o zaštiti osobnih podataka (Narodne novine, broj 106/12).

 

Pozivamo učenike koji su u školskoj godini 2015./2016. ostvarivali pravo na sufinancirani, odnosno financirani prijevoz da do 10. lipnja 2016. godine dostave tražene podatke prijavom uz pomoć AAI korisničkoga računa na adresi https://app.mzos.hr/sufinanciranjePrijevoza/.

 

U Sustav prijevoz učenika dopuštena je prijava onim korisnicima (učenicima) koji u AAI sustavu imaju pod atributom „Temeljna povezanost s ustanovom“ dodijeljenu vrijednost „UČENIK“. Upute za pristup aplikaciji nalaze se u samome Sustavu i na adresi https://app.mzos.hr/sufinanciranjePrijevoza/Content/upute/Upute_prijevoz.pdf .

 

 

U NASTAVKU SE NALAZI SLUŽBENA OBAVIJEST MINISTARSTVA OD 25. SVIBNJA U .PDF FORMATU

 

                                                                          Ravnatelj 
                                                                                        Henry Ponte, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Petar Jelača  datum: 31. 5. 2016. 12:37
» Arhiva naših vijesti    
 

preskoči na navigaciju