preskoči na sadržaj
vijesti

Poziv na organizirani dolazak učenika srednjih škola na Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Rijeci, 17.10.2017.

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas da ukoliko ste u mogućnosti svojim prisustvom uveličate svečano otvorenje i domjenak povodom otvorenja Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Rijeci, koji će se održati 19.09.2017. od 10 do 11 sati u Zgradi Sveučilišnih odjela, Radmile Matejčić 2, Rijeka.

 

Bili bismo Vam zahvalni kada biste Sajam podržali i na sljedeći način:

  •          prosljeđivanjem informacije o održavanju Sajma svim Vašim nastavnicima i učenicima, posebice učenicima 3. i 4. razreda
  •          organiziranjem grupne posjete Vaših učenika Sajmu i besplatnim predavanjima i radionicama u sklopu Sajma

(ljubazno molimo da nam dostavite okvirni broj učenika te okvirno vrijeme dolaska grupe)

  •          objavom informacije o održavanju Sajma na internetskim stranicama vaše škole, kao i na društvenim mrežama (Facebook i Instagram) ukoliko ih imate. 

 

U sklopu Sajma u Rijeci, u trajanju od 10 do 16 sati, učenici i nastavnici mogu posjetiti izlagački dio Sajma, na kojemu će mogućnosti studiranja i stipendiranja predstaviti Sveučilište u Rijeci, ali i više od 40 drugih izlagačkih institucija među kojima su brojne hrvatske institucije i  izlagači iz više od 11 drugih zemalja. U okviru Sajma pružat će se informacije o više od 14.000 dostupnih stipendija. Više informacija o izlagačima i programu Sajma dostupno je na službenim internetskim stranicama Sajma www.stipendije.info/hr/sajam.

 

Također, pozivamo Vaše učenike i nastavnike da sudjeluju na besplatnim zanimljivim predavanjima i radionicama na temu predstavljanja novih 7.600 stipendija Ministarstva znanosti i obrazovanja za studij u Hrvatskoj (11- 12h), mogućnosti studiranja i stipendiranja u Austriji (12-13.15h), o tome kako na vrijeme planirati troškove za studij i kako se prijaviti na stipendiju (13.15-14h) i brojne druge. Detaljan program Sajma nalazi se na ovom linku.

 

Organizaciju ovogodišnjeg Sajma omogućile su potpore partnera, pokrovitelja, donatora i sponzora: Sveučilište u Rijeci, Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe  Europske unije i dr. Cjelovit popis donatora, pokrovitelja, partnera, izlagača dostupan je na www.stipendije.info/hr/sajam.

 

Ulaz na Sajam stipendija i visokog obrazovanja je besplatan

  :: opširnije :: 


objavio: Petar Jelača  datum: 28. 9. 2017. 10:30

Iskazivanje interesa za zapošljavanje bez raspisivanja natječaja

Iskazivanje interesa za zapošljavanje bez raspisivanja natječaja

 

Na temelju članka 114. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka iskazuje potrebu:

                                                    

 

za popunu radnog mjesta (na razdoblje  do 15 dana sa mogućnošću produžetka na dulje vrijeme)

 

 

- nastavnik/ca informatike - 1 izvršitelj, na određeno nepuno radno vrijeme / 8 sati nastave tjedno / - 15 sati tjedno od 40 sati

 

 

Uvjeti:  sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i Pravilniku o stručnoj spremi i pedagoško - psihološkom obrazovanju nastavnika u srednjem školstvu.

 

 

Prijave na:

 

telefonski broj:  051/338 195

e-mail: ured@gam.hr

 

 

Dokumentacija koju je potrebno dostaviti:

 

1. životopis,

2. dokaz o stečenoj stručnoj spremi (preslika),

3. domovnica (preslika),

4. uvjerenje o nekažnjavanju  -  ne starije od 30 dana, te

5. potvrda HZMO o radnom stažu.

 

 

                                   PRIJAVE OD 20.09.2017.  DO   27.09.2017.

 

 

Prijaviti se mogu osobe oba spola.

 

 

 

________________________________________________________________________________

Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka

Klasa: 112-01/17-04

Urbroj: 2170-56-01-17-01

Rijeka, 19.09.2017.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 9. 2017. 12:33

"Gluma i film"

Novi program “Gluma i film” za učenike srednjih škola

 

Umjetnička organizacija KRILA upisuje nove polaznike u svoje glumačke radionice. Osim programa "Suvremenog kazališta" ove godine krećemo i s pilot programom "Gluma i film" za učenike srednjih škola. Aktivnosti programa uključuju osnove filmske glume, osmišljavanje scenarija, glumačke probe i snimanje filma u suradnji sa vršnjacima te umjetnicima voditeljima programa. Na projektu sudjeluju i učenici Prirodoslovne i grafičke škole iz Rijeke koji će biti zaduženi za snimateljsku i tehničku stranu snimanja filma.

Program počinje u subotu 23. rujna 2017., a upisi traju do petka 22. rujna 2017.

Prijave su online putem web stranice www.krila.org.

  :: opširnije :: 


objavio: Petar Jelača  datum: 15. 9. 2017. 14:07

Obavijest srednjim školama i učeničkim domovina o natječaju za izbor hrvatskih kandidata za UWC stipendije

primite molim ovu obavijest o natječaju za izbor hrvatskih kandidata za pohađanje (i) dvogodišnjih programa International Baccalaureate u sklopu međunarodnog sustava United World Colleges koji se sastoji od sedamnaest škola, u generaciji 2018.-2020., te (ii) kratkih ljetnih programa UWC-a u 2018. godini.

Natječaj podrazumijeva dodjelu nominacija visoko-rangiranim kandidatima za pohađanje navedenih programa UWC-a u raznim zemljama, odnosno parcijalne ili pune stipendije koje dodjeljuje organizator pojedinog programa ili UWC sustav.

Ovi programi snažno doprinose akademskom i društvenom razvoju učenika i učenica, i olakšavaju  im ulazak na vrhunska svjetska sveučilišta i institute. Od 1962. do danas UWC programe je pohađalo preko 150 polaznika iz svih dijelova Hrvatske. Pozivamo sve visoko motivirane učenike i učenice da se prijave na natječaj, uz posebnu napomenu da financijska sposobnost kandidata/obitelji ne utječe na  izbor kandidata.

Ljubazno Vas molim da potencijalnim učenicima i učenicama kandidatima, njihovima skrbnicima/ roditeljima, te Vašim kolegama proslijedite ovu informaciju o natječaju za polaznike UWC-a u generaciji 2018.-2020., te informacije učinite dostupnima na mrežnim stranicama i na oglasnoj ploči škole ili učeničkog doma.

Želimo postići da svaka državna/gradska četverogodišnja srednja škola u Hrvatskoj nominira jednog učenika ili učenicu na ponuđene programe, kako bi čim više polaznika moglo koristiti UWC sustav za svoj daljnji razvoj, proširivanje horizonta i povezivanje s vršnjacima iz svih dijelova svijeta.

>> Tekst natječaja dostupan je u privitku ove poruke, te na mrežnoj adresi: http://www.uwc.hr/index.php/kandidati/natjecaj-2018-2020

Na natječaj se mogu prijaviti svi učenici i učenice srednjih škola u Hrvatskoj s četverogodišnjim trajanjem, hrvatski državljani (i ekvivalentni statusi), koji će u šk. god. 2017./2018. završiti drugi ili treći razred. Ocjene nisu jedini niti najvažniji kriterij, a visoko se vrednuje motiviranost za suradnju, mirno rješavanje sukoba, poštovanje različitosti i drugih kultura, te volonterski rad u zajednici i za zajednicu.

Natječaj je otvoren do 5. studenoga 2017. Na mrežnim stranicama www.uwc.hr dostupne su dodatne informacije o UWC sustavu i tekst natječaja s detaljima uvjeta, rokova i postupka. Potencijalne kandidate molimo da prate mrežne stranice UWC Hrvatske radi dodatnih i detaljnijih informacija.

Izborni postupak podrazumijeva dva ili tri kruga, pri čemu se u prvom krugu izbor provodi temeljem dostavljene dokumentacije/eseja, a u drugom krugu na temelju razgovora s članovima Izbornog povjerenstva koji će se održati koncem godine. Treći krug, ako ga Izborno povjerenstvo odluči provesti, može uključivati dodatne i završne testove ili radionice/aktivnosti u svrhu konačnog izbora kandidata.

Više o United World Colleges sustavu i International Baccalaureate međunarodnoj maturi možete saznati na mrežnim stranicama sustava United World Colleges www.uwc.org i www.uwc.hr te International Baccalaureate Organization www.ibo.org.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Petar Jelača  datum: 22. 5. 2017. 16:21

OBAVIJEST O ISHODIMA NATJEČAJNiH POSTUPAKA Vijest ima dokument u privitku

Obavjesti se nalaze u privitku.

                                                                       

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Petar Jelača  datum: 3. 5. 2017. 11:49

Natječaj - Inovacija za bolji život Vijest ima dokument u privitku

Obavještavamo vas da su Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske i Koordinacija za provedbu prava intelektualnog vlasništva Republike Hrvatske u suradnji sa Svjetskom organizacijom za intelektualno vlasništvo raspisali Nagradni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola za najbolji literarni rad, video rad, skladbu, likovni rad ili strip na temu Inovacija za bolji život.

 

U prilogu dostavljamo informacije vezane za Nagradni natječaj i molimo vas da radove učenika vaše škole dostavite osobno ili poštom najkasnije do 30. studenoga 2017. na adresu:

 

Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske

Ulica grada Vukovara 78

10000 Zagreb

 

S poštovanjem,

 

Darko Tot, načelnik Sektora za potporu sustavu i programe Europske unije

 

  :: opširnije :: 


objavio: Petar Jelača  datum: 26. 4. 2017. 13:53

Natječaj za nagradu "Luka Ritz"

LINK

  :: opširnije :: 


objavio: Petar Jelača  datum: 17. 2. 2017. 16:26

OBAVIJEST UČENICIMA KOJI SU U ŠKOLSKOJ GODINI 2015./2016. OSTVARIVALI PRAVO NA SUFINANCIRANI, ODNOSNO FINANCIRANI PRIJEVOZ Vijest ima dokument u privitku

GIMNAZIJA ANDRIJE MOHOROVIČIĆA RIJEKA

Frana Kurelca 1      

51000 RIJEKA

Klasa: 600-01/16-03/25

Urbroj: 2170-56-01-16-02

Rijeka, 31. svibnja 2016.

 

OBAVIJEST

UČENICIMA KOJI SU U ŠKOLSKOJ GODINI 2015./2016. OSTVARIVALI PRAVO NA SUFINANCIRANI, ODNOSNO FINANCIRANI PRIJEVOZ

 

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta od školske godine 2016./2017. pristupit će novome modelu sufinanciranja i financiranja prijevoza učenika srednjih škola, odnosno uvođenju dohodovnoga cenzusa koji bi sustav ostvarivanja prava učinio pravednijim. U svrhu izrade novoga modela sufinanciranja i financiranja prijevoza učenika srednjih škola, preko službene aplikacije, a na temelju Zaključka Vlade, usvojenom na sjednici 25. svibnja 2016. godine, prikupljat će se osobni identifikacijski brojevi (OIB) članova kućanstva redovitih učenika srednjih škola koji su u školskoj godini 2015./2016. ostvarivali pravo na prijevoz.

 

Prikupljeni podaci obrađivat će se samo za navedenu svrhu, a sukladno članku 6. stavak 2. i 3. Zakona o zaštiti osobnih podataka (Narodne novine, broj 106/12).

 

Pozivamo učenike koji su u školskoj godini 2015./2016. ostvarivali pravo na sufinancirani, odnosno financirani prijevoz da do 10. lipnja 2016. godine dostave tražene podatke prijavom uz pomoć AAI korisničkoga računa na adresi https://app.mzos.hr/sufinanciranjePrijevoza/.

 

U Sustav prijevoz učenika dopuštena je prijava onim korisnicima (učenicima) koji u AAI sustavu imaju pod atributom „Temeljna povezanost s ustanovom“ dodijeljenu vrijednost „UČENIK“. Upute za pristup aplikaciji nalaze se u samome Sustavu i na adresi https://app.mzos.hr/sufinanciranjePrijevoza/Content/upute/Upute_prijevoz.pdf .

 

 

U NASTAVKU SE NALAZI SLUŽBENA OBAVIJEST MINISTARSTVA OD 25. SVIBNJA U .PDF FORMATU

 

                                                                          Ravnatelj 
                                                                                        Henry Ponte, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Petar Jelača  datum: 31. 5. 2016. 12:37
» Arhiva naših vijesti    
 

preskoči na navigaciju