preskoči na sadržaj
Vijesti

Uspjesi GAM-a u STEM području

Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka i ove je godine, već tradicionalno, postigla sjajne rezultate u STEM području. Učenici su sudjelovali na državnim natjecanjima iz matematike, fizike, astronomije, biologije i informatike u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Također su bili zapaženi i na brojnim drugim lokalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima.

Na državnom Natjecanju iz matematike Andrej Čizmarević (2.5) osvojio je treću nagradu. Njegova je mentorica Marija Crnković.

Na državnome Natjecanju iz fizike treće nagrade osvojili su Boris Španić (1.5) i Andrej Čizmarević (2.5). Među najboljima sudjelovala je i Naomi Kombol (3.4). Noa Jelić Matošević (4.5) svojim se radom na Državnom turniru fizičara plasirao među pet najboljih te dobio priliku sudjelovati na IYPT-u, međunarodnom turniru. Andre Flego (3.5) osvojio je zlato na natjecanju INOVA – MLADI 2019. Njihova je mentorica Patricija Nikolaus.  Ekipa sastavljena od šestero učenika iz OŠ Zamet i šestero gamovaca sudjelovala je na Državnom prvenstvu u CLIL robotici na njemačkom jeziku, pod mentorstvom Patricije Nikolaus i Đosi Cetina-Romih, i ostvarila treće mjesto. U ekipi su bili Marko Antonio Mance (1.2), David Vodopija (1.4), Boris Španić (1.5), Jan Celin (2.4), Ivor Glažar (3.2) i Luka Šupuković (3.2). Učenica Elizaveta Chernova (4.4) pozvana je u reprezentaciju te će nastupati na Olimpijadi iz fizike.

Massimiliano Marcel (2.4) ostvario je treće mjesto na državnome Natjecanju iz astronomije, a na državnu razinu plasirali su se i Petar Dušević (1.5) i Marta Kaluđerović (2.2). Njihov je mentor Petar Jelača.

Elizaveta Chernova (4.4) bila je druga na državnome Natjecanju iz biologije. Njezin je mentor Tvrtko Buger.

Na državnom Natjecanju iz informatike sudjelovala su dva učenika: Boris Španić (1.5) i Bojan Puvača (3.4). Njihov je mentor bio Goran Boneta (Bojanu Puvači uz njega je mentor bio i Dino Ilić).

Na međupredmetnom natjecanju Tetragon za treće razrede ukupan pobjednik i pobjednik natjecanja iz fizike bio je 3.5 razred, a u dijelu iz matematike pobijedio je 3.4. Na Festivalu matematike mlađa ekipa (GIGA) osvojila je drugo mjesto. Članovi su bili Andrej Čizmarević (2.5), Edi Ajanović (2.5), Juraj Šinožić (1.5) i Leo Janković (1.5). Starija ekipa (Tera) ostvarila je četvrto mjesto. Njezini su članovi bili Elizaveta Chernova (4.4), Ian Golob (3.5), Naomi Kombol (3.4) i Bojan Puvača (3.4). Njihove su mentorice Tanja Vukas i Marija Crnković.

Na natjecanju GDi for STEAM: Story Map Contest for High Schools učenici 4.5 razreda Eva Šustar, Lea Subotić i Luka Šantek osvojili su treće mjesto. Njihova je mentorica Renata Grbac.

Nastavnici u GAM-u također vode brigu o svojem napredovanju. Ove je godine tako nastavnica fizike Ana Buchberger Đaković sudjelovala na usavršavanju u CERN-u.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 8. 6. 2019.
preskoči na navigaciju