preskoči na sadržaj
Vijesti

Protokol provedbe državne mature za učenike

Protokol provedbe državne mature za učenike

Pristupnici dolaze-ulaze na velika vrata u 8 30 pri čemu izvrše dezinfekciju obuće i ruku i odmah se kreću prema ispitnim prostorijama (raspored pristupnika po prostorijama bit će objavljen na mrežnim stranicama Škole dan prije ispita) i dalje postupaju po uputama nastavnika koji su zaduženi za pojedine prostorije. 

Prilikom dolaska na državnu maturu učenici trebaju paziti da se ne grupiraju te da održavaju poželjan fizički razmak. Kandidati trebaju sa sobom ponijeti pribor koji im je potreban za ispit kao i dokument sa slikom radi identifikacije pristupnika, a prije dolaska trebaju si izmjeriti tjelesnu temperaturu.

Važne epidemiološke obavijesti

Tijekom epidemije novog koronavirusa, na ispite državne mature ne dolaze pristupnici koji pokazuju znakove akutne respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa i sl.). Na ispite nije dopušten dolazak pristupnicima kojima je utvrđena zaraza COVID-19. Pristupnici koji ne dođu na ispit državne mature u ljetnom roku iz bilo kojeg od ta dva razloga, ili drugih zdravstvenih razloga, ako će im zdravstveno stanje dopustiti polagat će ispite državne mature u drugom, jesenskom terminu prema uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Pristupnici tijekom pisanja ispita na radnome stolu smiju imati samo osobnu iskaznicu, pribor za pisanje propisan ispitnim katalogom za svaki predmet, vlastitu kemijsku olovku, bočicu s vodom i ispitne materijale. Sve ostale stvari (mobilne uređaje…) pristupnik stavlja u svoju torbu koju odlaže na za to predviđeno mjesto u ispitnoj prostoriji. Ako zbog zdravstvenog stanja pristupnik treba tijekom pisanja ispita konzumirati hranu ili slatkiše, odlaže ih na stol voditelja ispitne prostorije i po potrebi konzumira izvan ispitne prostorije.

Po završetku pisanja ispita pristupnik odlaže ispitni materijal na rub stola i dizanjem ruke obavještava dežurnog nastavnika da je završio. Sve što je donio pristupnik odnosi sa sobom kada napušta ispitnu prostoriju (kemijsku olovku, osobnu iskaznicu, pribor za pisanje, bočicu s vodom, lijekove i ostatke hrane/slatkiša). Izlazak pristupnika iz ispitne prostorije i ustanove organizirat će se tako da pristupnici izlaze jedan po jedan, i to prvi izlazi pristupnik najbliži vratima. Međutim, ako netko ranije završi ili odustane od pisanja ispita, omogućit će mu se izlazak iz prostorije. Pri izlasku iz ustanove pristupnici dezinficiraju ruke koristeći dozatore s dezinficijensima na izlazu iz škole. Pristupnici trebaju i nakon završetka ispita držati razmak i ne bi se trebali zadržavati u grupama i ostvarivati bliske međusobne kontakte.

Pristupnici koji smatraju da moraju upotrebljavati zaštitnu masku i rukavice za vrijeme održavanja državne mature (a nisu se po prethodno danim uputama javili ispitnom koordinatoru) mogu ih ponijeti sa sobom ili eventualno zatražiti od djelatnika na ulazu u zgradu. Naravno radi identifikacije biti će nužno da masku maknu s lica. Nakon završetka ispita prilikom izlaza iz zgrade zaštitna sredstva trebaju odložiti na mjesto koje je za to predviđeno.

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Henry Ponte   datum: 5. 6. 2020.
preskoči na navigaciju