preskoči na sadržaj
Vijesti

Roditelji

Poštovani roditelji,

pozdravljam Vas na početku još jedne vrlo izazovne školske godine u nizu.

Svake školske godine, a posebno ove, potrebna nam je Vaša pomoć i suradnja, naročito razumijevanje na čemu Vam se unaprijed zahvaljujemo. Vjerujemo da ste pratili u medijima s kojim izazovima ćemo se zajedno nositi ove školske godine te Vas molimo za pomoć u praćenju i pridržavanju svih mjera s kojima ćemo živjeti i učiti u narednom razdoblju..

Na stranicama škole objavit ćemo pravila, protokole i mjere kojih se svi trebamo pridržavati kako bismo održali kvalitetnu fizičku nastavu što je duže moguće.

Molimo Vas da se pridržavate svih pravila i mjera u i izvan škole te da zajedno s nama potičete kod kuće Vašu djecu, a naše učenike, na pridržavanje istih. Potičemo Vas da komunikaciju sa školom i razrednicima obavljate putem računala. Jedino zajedno i ustrajno možemo ostati zdravi i biti odgovorni prema ostalim članovima naše zajednice.

Ove školske godine po naputku HZJZ i Ministarstva obrazovanja i znanosti epidemiološke mjere u školi su „relaksiranije“ nego li prošle.

Što se mijenja? Nastava u grupama sastavljenim od učenika različitih razrednih odjeljenja kao što je izborna, fakultativna, dodatna i nastava stranih jezika odvijat će se u školi. Nastava Tjelesne i zdravstvene kulture će se također odvijati u školi kako bi se pospješila fizička aktivnost učenika. Omogućen je ponovo dolazak na individualne informacije kod razrednika i predmetnih nastavnika po rasporedu koji će biti objavljen. Roditeljski sastanci u fizičkom obliku su ponovno omogućeni.  

Što se ne mijenja? Maske se u zgradi Škole nose u svim prostorima, jer zbog prostornog ograničenja, nismo u mogućnosti osigurati dovoljno velik razmak među učenicima. Svaki razredni odjel stalno boravi u jednoj učionici i samo iznimno odlazi na nastavu u specijalizirani kabinet kako bi se mogućnost zaraze među učenicima svela na minimum. Također učenici bi trebali sjediti u učionici uvijek na istom mjestu kao bi u slučaju pojave zaraze samo najbliži kontakti otišli u izolaciju, a ne cijeli razredni odjeli. 

Osim navedenih mjera, molimo Vas da vodite računa o svakodnevnom mjerenju temperature Vašeg djeteta i praćenja simptoma koji upućuju na moguću zarazu COVID-19.

Ukoliko Vaše dijete ima temperaturu iznad 37,2 i/ili simptome respiratornih bolesti (kašalj, poteškoće u disanju, grlobolja), poremećaj osjeta njuha i okusa te gastrointestinalne smetnje (proljev, povraćanje i bol u trbuhu), molimo Vas da se javite izabranom liječniku obiteljske medicine, zatim školi i razredniku te da Vaše dijete ostane doma. Prošle školske godine imali smo slučajeve da su ukućani učenika imali simptome, a u nekim slučajevima su i čekali rezultate testiranja, a učenik je došao u školu. Molim Vas da tako nešto ne činite, bolje je da Vaše dijete ostane doma nekoliko dana nego da zarazi kolege.

Kako će izgledati nastava ove školske godine ovisi o ponašanju svih nas.

Svima želimo puno sreće i zdravlja. 

S poštovanjem,

ravnatelj Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Henry Ponte   datum: 2. 9. 2021.
preskoči na navigaciju