preskoči na sadržaj
Vijesti

Dan Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka (Mohorovičićev rođendan)

Dragi učenici, roditelji i gosti,

dana 24. siječnja 2022. Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka ponovno će proslaviti Mohorovičićev rođendan.

Velika proslava 30. godišnjice GAM-a održat će se krajem kalendarske godine, kada prilike, nadamo se, budu bolje.

Ovoga smo se puta odlučili za kombinaciju virtualnoga i „opipljivoga“ Dana škole. Dio će se programa, naime, održavati u školskoj zgradi, a dio u kanalima Teamsa. Program je, kao i inače, izuzetno bogat te je podijeljen u nekoliko tematskih cjelina: RetroGAM (prisjetit ćemo se starih školskih dana i igrati već pomalo zaboravljene igrice), Prošlost i budućnost (pogledat ćemo izložbu posvećenu Danu sjećanja na holokaust, ući u svijet mitova i distopija), Godina čitanja (moći ćemo razgledati niz učeničkih plakata o književnim djelima te pročitati kratke priče koje su nastale u Danteovoj godini), GAMbit (slušat ćemo predavanja šahovske tematike, čitati kratke priče inspirirane šahom, gledati film o šahu, ispisivati šahovske figure te sudjelovati na natjecanju), Prirodoslovlje (s pomoću plakata učit ćemo o kvantnoj fizici i magnetizaciji kovanica, upoznati se s robotom, saznati što je tropska matematika i čemu služi znanosti; gost će nam biti poznati stručnjak: dr. sc. Saša Ceci), Na terenu (istražit ćemo grad i geografski alat GIS, otkrivati reklame i šetati se do mlina u Žaklju). Sve to začinit ćemo Zabavom+ (natjecanjem u preciznosti, videospotovima, talijanskim reklamama, računalnim igricama…).

Dio događanja odvijat će se uživo za prijavljene učenike, a za ostale će većina sadržaja biti dostupna na daljinu. Učenici će u matičnim učionicama, prema rasporedu sjedenja, moći igrati društvene igre.

Važno je cijelo vrijeme pridržavati se propisanih mjera (nošenje maski, dezinfekcija ruku, prijavljen raspored sjedenja).

 

P. S. U kanalima Teamsa moguće su prijave na pojedina događanja. Pozorno pratite obavijesti. Ovo je ključna poveznica:

 https://teams.microsoft.com/l/team/19%3aVrhk9wPX-RipKeOgFy0wMUoDiScptUDSuQXAN0yJJyY1%40thread.tacv2/conversations?groupId=ed3401eb-7caa-447c-928b-5f47708bac25&tenantId=9b5af216-c634-4b80-ab02-0c9a3d029091. Detaljan program nalazi se u privitku. Važno je napomenuti kako će imati i humanitarni karakter, uskoro ćete detaljnije saznati o tome.

 

 

Vjerujemo kako će nam i ove godine biti lijepo i neponovljivo!

 

Vaš GAMPriloženi dokumenti:
DAN_SKOLE_(24._sijecnja_2022.).pdf (338.85 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 20. 1. 2022.
preskoči na navigaciju