preskoči na sadržaj
Vijesti

GAMbit (izvješće)

Trajanje projekta

Projekt GAMbit realizirao se tijekom nastavne godine 2021./2022. U narednoj nastavnoj godini nastavit će se rad Šahovskoga kluba te planiramo dogovoriti gostovanje Ognjena Cvitana.

 

Nastavni predmeti i nositelji projekta

Projekt se realizirao u okviru više nastavnih predmeta i izvannastavnih aktivnosti. Sudjelovali su nastavnici navedeni u kurikulumu: Goran Krapić (koordinator projekta u školi), Petar Jelača, Patricija Nikolaus, Višnja Pešut, Ivan Vitas, Biljana Valentin-Ban i Fedora Vidas Dejhalla. Tijekom nastavne godine priključio im se i Goran Boneta. Zahvaćeni su tako bili sljedeći nastavni predmeti: Hrvatski jezik, Matematika, Fizika, Informatika i Povijest te filmska skupina GAMad1992. Sudjelovali su 3.3, 3.4 i 3.5 razred te ostali zainteresirani učenici. Nastavnici su, kao i za ostale projekte, u okviru nastavnih predmeta nastojali ostvariti predviđene ishode (pojedinačno navedeni u izvedbenim kurikulimima po predmetima). Ostvarena je i suradnja sa Strojarskom školom za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka (nastavnica Anita Pešut) te Gradskom knjižnicom Rijeka (izložba).

 

Javno predstavljanje

Projekt je predstavljen na Danu škole, Festivalu znanosti 2022., 2. Globalnom šahovskom festivalu 2022. te u Gradskoj knjižnici Rijeka.

 

Zaključak

Učenici su pokazali interes za književna djela šahovske tematike i šah. Povezali su šah s različitim nastavnim predmetima te pripremili čitav niz kreativnih radova (filmovi, kratke priče, plakati…).

 

Članci o projektu:

http://gam-rijeka.blogspot.com/2022/01/dan-skole-gambit-prvi-dio.html

http://gam-rijeka.blogspot.com/2022/03/dan-skole-gambit-drugi-dio.html

http://gam-rijeka.blogspot.com/2022/03/dan-skole-2022-gambit-treci-dio.html

http://gam-rijeka.blogspot.com/2022/02/dan-skole-2022-sahovski-turnir.html

http://gam-rijeka.blogspot.com/2022/06/javna-predstavljanja-skolskoga-projekta.html

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Goran Krapić   datum: 1. 9. 2022.
preskoči na navigaciju