preskoči na sadržaj
Vijesti

Ekipa Hajduci pobijedila je na natjecanju Ponos Domovine!!!!!!!!!

Od 02. do  04.05. 2013. godine u finalu natjecanja „PONOS DOMOVINE“ ekipa „Hajduci“ u sastavu Renata Benac 3.3; Tomislav Kaurloto 3.1  i Ante Mandekić  3.1 ostvarila je najbolji rezultat 389 bodova  i osvojila prvo mjesto .

 

 


Bila su to uistinu 3 vrlo sadržajna, naporna i nezaboravna dana. U četvrtak 02.05. po dolasku u Zagreb i smještaju u Policijskoj akademiji,  imali smo zajedno sa ostalim ekipama prijem kod  Predsjednika Republike  dr. Ive Josipovića (www. Ured Predsjednika.hr).

Nakon ručka započela su natjecanja u tri discipline: vožnja biciklom, igra garotke i skok u dalj. Rezultatski bio  je to najlošiji dan za našu ekipu. Od 17 sati ekipe su sudjelovale u izradi projekta „Povijest interneta u Republici Hrvatskoj“ u suradnji sa CARNet-om.

Poslije večere uputili smo se u satiričko kazalište „Kerempuh“ gdje smo pogledali  komediju „Krletka“ autora  Jeana Poireta. Na povratku iskusili smo proljetno nevrijeme i pokisli otišli na počinak .
Drugi dan petak 03.05. bio  je najnaporniji i najuspješniji za „Hajduke“. Prvi izazov  nakon doručka bila je pisana provjera znanja - rješavanje testa  od 50 pitanja.  U 9 sati krenuli smo u Hrvatsko vojno učilište „Petar Zrinski“ gdje su na rasporedu bile 3 discipline: svladavanje vojničkog poligona, trčanje- sprint na 100 metara i gađanje zračnom puškom na 10 m. U trčanju i gađanju bili smo najbolji, a Renata Benac imala je najbolji rezultat u ženskoj konkurenciji i fascinirala je domaćina u streljani svojim „okom sokolovim“ dobivši preporuke da se ozbiljnije posveti streljaštvu. Poslijepodne uslijedila je prezentacija projekta „Povijest interneta u Republici Hrvatskoj“ gdje je svojim  prirodnim, originalnim, neposrednim i iscrpnim nastupom oduševio Tomislav Kaurloto. Prije večere poslušali smo predavanje o Domovinskom ratu dr.sc. Ante Nazora–ravnatelja Memorijalno dokumentacijskog centra Domovinskog rata.

U sunčanu subotu 05.05. razgledali smo  Gornji grad, posjetili riznicu zagrebačke katedrale. Najviše nam se dojmio posjet prostorijama Družbe „Braća Hrvatskoga Zmaja“ u Kuli iznad Kamenitih vrata u kojima stoluje od 1907. godine.  Zatim vožnja do  Oltara domovine na Medvedgradu i poslije kratkog razgledavanja uslijedio je vrhunac uzbuđenja  - svečano proglašenje rezultata. 

Osvajanjem prvog mjesta  ostvarili su se naši najveći snovi. Umorni, ali nadasve zadovoljni i sretni, nakon ručka te oproštaja s ostalim finalistima, prepuni dojmova uputili smo se svojim domovima.

prof. Hrvoje Tomljanović

Čestitamo  Hajducima!!!!!!

Ponos DomovinePošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Petar Jelača   datum: 9. 5. 2013.
preskoči na navigaciju