preskoči na sadržaj
Vijesti

Zahvala za suradnju u akciji Hrvatskog Caritasa Za 1000 radosti

Pročitajte zahvalu Caritasa za sudjelovanje u akciji  "1000 radosti"


Zahvaljujem Vam na odazivu i uključenju u akciju Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti“, koju  smo već desetu godinu zaredom organizirali kako bismo senzibilizirali najširu hrvatsku javnost za oskudicu, teškoće i nevolje s kojima se susreću brojne naše obitelji  te kako bismo zajedno prikupili sredstva da im konkretno pomognemo. Vjerujemo da smo i onim dijelom akcije u kojem se ona provodila uz Vašu pomoć i svesrdnu animaciju – a uz suglasnost i potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta – uspjeli pokazati kako zajedno – vjerovali mi to ili ne – doista možemo mijenjati svijet.

 

U protekloj akciji distribuirali smo oko 600.000 kartica tiskanih lentikularnim tiskom na kojima je svaka od 10 ilustracija zorno prikazala kako je tek malenim pomakom motrišta moguće posve promijeniti crno-bijelu tužnu situaciju dodajući joj vesele boje i izlaz iz problema. Drago nam je da iz Vaših kratkih izvješća o provedbi akcije i ove godine vidimo kako je makar i skromna ali konkretna pomoć razveselila mnoge obitelji u Vašim sredinama obojivši im vedrim bojama sumornu svakodnevicu.

 

Novčana sredstva koja ste poslali na račun akcije u Hrvatskom Caritasu – uz ona koja smo prikupili od hrvatskih tvrtki, građana, Vlade RH – poslali smo putem naše mreže biskupijskih i župnih caritasa korisničkim obiteljima diljem Hrvatske. Njima su Vaša djeca i mladi osim obiteljima u vlastitoj sredini solidarno pomogli i onima u njima udaljenim krajevima domovine.

 

Nadamo se također Vašim preporukama, savjetima i prijedlozima, koje nastojimo ugrađivati u svoje buduće akcije,  kako bismo u akciji „Za 1000 radosti“ i drugim projektima i programima  – u suradnji s Vama -  mogli  biti što korisniji i uspješniji.

 

Uz srdačan pozdrav i zahvalnost za odgovornost, požrtvovnost i kreativnost u ustrajnu radu s djecom i mladima,

 

 

mons. Fabijan Svalina

                                                                                                                            ravnatelj Hrvatskog CaritasaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Petar Jelača   datum: 15. 6. 2013.
preskoči na navigaciju