preskoči na sadržaj
Vijesti

Natjecanje za učenike srednjih škola u prezentaciji znanstvenih tema iz srednjoškolskog gradiva

British Council, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i CARNetom, objavio je natjecanje za učenike srednjih škola u prezentaciji znanstvenih tema iz srednjoškolskog gradiva.


Format natjecanja preuzet je iz popularnog i uspješnog FameLaba/Laboratorija slave koji je hrvatske studente i znanstvenike proslavio i na međunarodnom natjecanju u Velikoj Britaniji.

Ideja natjecanja je da učenici temu po svom izboru izlože na kratak, jasan, zanimljiv i svojoj dobi prilagođen način. Svoju prezentaciju učenici trebaju u formi video snimke prijaviti na natjecanje, a deset najuspješnijih - o glasovima stručnog žirija i posjetitelja Portala za škole -ući će u završno natjecanje na kojem će se izabrati pobjednik.

Rok za prijavu je 1. ožujka 2011., a završno natjecanje Školskog laboratorija slave održat će se 24. ožujka 2011. u Zagrebu.

Detaljna pravila natjecanja, način na koji će se ocjenjivati prezentacije i vremenski raspored natjecanja možete saznati na http://www.skole.hr/ucenici/skolski_laboratorij


Cilj natjecanja je poticanje učenika i nastavnika na kreativan pristup učenju i prezentaciju srednjoškolskog gradiva iz područja prirodnih i tehničkih znanosti. Ovim se natjecanjem ujedno želi popularizirati prirodne i tehničke znanosti među učenicima, roditeljima te javnosti uopće.

Pitanja vezana uz natjecanje možete postaviti putem maila branka.zaja@britishcouncil.hr.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Biljana Valentin - Ban   datum: 12. 2. 2011.
preskoči na navigaciju